Mangocheesecake

Du behöver

Botten:

  • 150 g smör, smält
  • 30 g molassocker, muscavado, farin, råsocker eller strösocker
  • 60 g vetemjöl
  • 40 g havregryn
  • 20 g rostad cocos

Mangocheese:

  • 340 g Philadelphiaost
  • 100 g strösocker
  • 12 g arrowrot
  • 2 st ägg
  • 30 g grädde
  • 30 g gräddfil
  • 50 g mangopuré (finns i en del frysdiskar eller mixa mogen mango)

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn och cocos och lägg i små petit four formar (helst gummimattor) ca ½ cm tunt. Ställ i kylen.
  2. Mango cheese:
  3. Blanda ost, socker och arrowrot och blanda ägg, grädde, gräddfil och mangopuré. Blanda i lite i taget av mangoblandningen i ostblandningen. Om det blir klumpar sila i en tät sil. Fyll i formarna till 2/3. Grädda i 150 grader i ca 6-8 minuter. Baka hellre för lite. Garnera med färska bär. Går utmärkt att frysa!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept