Mango tatin

4

Du behöver

  • 2 mangor
  • 40 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 pkt smördeg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 bitar syltad ingefära

Gör så här

  1. Skala mangorna och dela dem i stora bitar. Smält sockret i en stekpanna och tillsätt därefter smöret. Rör ut klumparna (om det blev några) och lägg i mangobitarna. Låt småkoka i 3 -5 minuter innan du drar bort stekpannan från värmen. Kavla ihop två smördegsplattor, skär ett runt lock ungefär 2 cm större än stekpannan. Lägg det ovanpå mangon och vik ner kanterna i stekpannan. Stick några hål i smördegen och sätt in i ugnen på 210 grader i ca 15–20 min.
  2. Ta ut pannan ur ugnen och drag en liten kniv i sidan mellan stekpannans kant och smördegen. Lägg en tallrik ovanpå och vänd upp tatinen på den. Riv ingefäran och blanda med creme fraiche och grädde. Vispa lätt. Dela tatinen i fyra bitar och servera ljummen med creme fraiche-vispet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept