Konjaksflamberade päron med mandel

4

Du behöver

  • 4 st päron, conference

Koklag:

  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 st vaniljstång

Till flambering:

  • 1 dl mandelsplitter
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl koklag
  • 4 msk konjak
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde (hälften vispas till servering)

Gör så här

  1. Skala och koka päronen hela i lagen tills de är lagom mjuka, ca 10 - 20 minuter. Ta upp dem och stick i mandelspittret som taggarna på en igelkott. Smält sockret till karamell i en ny kastrull. Tillsätt koklagen, päronen, konjaken och flambera. Låt mandeln få färg av elden och lyft sedan ur päronen. Sänk värmen. Red av såsen med grädde och smör.
  2. Servera päronen på en liten tallrik med den varma såsen och vispad grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept