Kalljäst bröd

Johan Sörberg

Kalljäst bröd

6 ingredienser

Ingredienser

  • 300 g vatten
  • 500 g vetemjöl
  • 50 g olivolja
  • 8 g jäst
  • 15 g salt
  • 200 g ev oliver

Gör så här

  1. Blanda vatten, vetemjöl, olivolja och jäst 2 min på lägsta växeln och 8 min på medelväxel. Tillsätt salt och blanda 6 min på medelväxel. Låt degen vila i 30 min.
  2. Dela degen i önskad storlek. Platta ut så att den blir ca 3 mm tjock, så rund som möjligt. Pensla olja på brödet och vik ena kanten mot den andra.
  3. Lägg på plåtpapper och låt det vara ca 5 cm mellan degbitarna. Pensla lite olja ovanpå. Plasta och sätt in i kyl i ca 8 - 12 tim.
  4. Tag ut ur kylen och drag över papperet till en bakplåt.
  5. Sätt ugnen på 230 grader och grädda i ca 10 min.