Joakims vetebulle med marshmallowfluff

Du behöver

Vetedeg:

  • 400 g socker
  • 300 g smör
  • 1 l mjölk, 5%
  • 150 g jäst
  • 2400 g starkt vetemjöl
  • 10 g salt
  • Fyllning:
  • 500 g farinsocker
  • 50 g kanel
  • pecannötter
  • marshmallowfluff:
  • 350 g socker
  • 240 g vit sirap
  • 180 g vatten
  • 2 g agar-agar
  • 5 g kardemumma
  • 170 g äggvita

ostfluff:

  • 100 g socker
  • 75 g vit sirap
  • 250 g Philadelphiaost
  • 2 st limeskal

Gör så här

  1. Kör alla ingredienserna till degen i 3+6 minuter. Degen ska hålla 27 grader. Låt vila 30 minuter i kyl. Kavla ut degen till 5 millimeters tjocklek. Bred på smör och sedan farin och kanel blandat. Kavla på kanel-farinblandningen så att den packas. Rulla ihop hårt. Skär i bitar och lägg i pappersformar. Jäs ca 1 timme, helst i jässkåp. När bullarna är färdigjästa strö på lite farinsocker och sedan pecannötter. Baka i 220 grader i ca 10-15 minuter. Direkt efter bakning stryk på rikligt med marshmallow- eller ostfluff.
  2. Marshmallowfluff:
  3. Koka alla ingredienser utom äggvitan till 120 grader. Samtidigt vispas äggvitan till full volym. Tillsätt sockerkoket långsamt med tunn stråle i den uppvispade äggvitan. Vispa kallt på medelhastighet. Förvaras i påse i frysen.
  4. Ostfluff:
  5. Vispa alla ingredienser i 5 minuter på snabb hastighet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept