Gateau Riche Gala

6

Du behöver

  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 200 g socker
  • 100 g mald mandel
  • 50 g smält smör
  • 25 g mjöl
  • 100 g vatten
  • 100 g vispgrädde
  • 200 g socker
  • 400 g mörk choklad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda först ihop mandelflarnssmeten, dvs ägg, äggvitor, 200 g socker, mald mandel, smält smör och mjöl. Låt den stå och dra i kylskåp en stund, gärna över natten. Dela smeten i delar, beroende på hur många och hur stora flarn du vill ha. Forma runda bollar och platta ut dem på en plåt med smörpapper. Baka dem i ugn på 180 grader tills de får fin gyllenbrun färg.
  2. Låt svalna. Koka upp vatten, vispgrädde och 200 g socker. Blanda i chokladen och låt koka på låg värme i ca fem minuter. Lägg ett mandelflarn på en tallrik, vaniljglass ovanpå och sedan ännu ett mandelflarn. Häll den varma chokladsåsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept