Fondant Paste

Johan Sörberg

Fondant Paste

6 ingredienser

Ingredienser

portioner

Tårtöverdrag:

  • 450 g florsocker
  • 1 äggvita
  • 50 g glykos, finns på apoteket
  • ev hushållsfärg (eller smaktillsatser)

Kakglasering:

  • 175 g aprikosmarmelad
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Tårtöverdraget: Sikta sockret i en skål, tillsätt äggvita och glykos, arbeta med
  2. Träsked tills du får en smidig och lättarbetad "pasta".
  3. För att se om den är klar, tryck tummen mot pastan. Får du
  4. Ett perfekt avtryck är den klar, fastnar den på tummen får man
  5. Tillsätta mer socker.
  6. Tillsätt färg eller smak (och ev. mer socker om det behövs).
  7. Rulla sedan ut massan mellan två gladpack-lager till ungefär
  8. Cm större cirkel än själva kakan.
  9. Kakan har man "glaserat" med aprikosmarmelad. (Koka upp marmelad och vatten, pressa genom finmaskig sil, låt svalna.)
  10. Pensla kakan med glaseringen. Med hjälp av kaveln lägger man pastan
  11. Mitt över kakan och låter kanterna falla ner. Med fingrarna doppade
  12. I florsocker stryker man sedan med cirkelrörelser pastan på plats så den blir
  13. Jämn och slät.
  14. Det ska torka minst 24 timmar
  15. Och man ska vänta 2-3 dagar innan man börjar dekorera.