Fondant Paste
Fondant Paste
Ingredienser
Tårtöverdrag:
- 450 g florsocker
- 1 äggvita
- 50 g glykos, finns på apoteket
- ev hushållsfärg (eller smaktillsatser)
Kakglasering:
- 175 g aprikosmarmelad
- 2 msk vatten
Gör så här
- Tårtöverdraget: Sikta sockret i en skål, tillsätt äggvita och glykos, arbeta med
- Träsked tills du får en smidig och lättarbetad "pasta".
- För att se om den är klar, tryck tummen mot pastan. Får du
- Ett perfekt avtryck är den klar, fastnar den på tummen får man
- Tillsätta mer socker.
- Tillsätt färg eller smak (och ev. mer socker om det behövs).
- Rulla sedan ut massan mellan två gladpack-lager till ungefär
- Cm större cirkel än själva kakan.
- Kakan har man "glaserat" med aprikosmarmelad. (Koka upp marmelad och vatten, pressa genom finmaskig sil, låt svalna.)
- Pensla kakan med glaseringen. Med hjälp av kaveln lägger man pastan
- Mitt över kakan och låter kanterna falla ner. Med fingrarna doppade
- I florsocker stryker man sedan med cirkelrörelser pastan på plats så den blir
- Jämn och slät.
- Det ska torka minst 24 timmar
- Och man ska vänta 2-3 dagar innan man börjar dekorera.