Drottninggelé och kanelpannacotta

6

Du behöver

  • 150 gr hallon
  • 150 gr jordgubbar
  • 150 gr blåbär
  • 150 gr björnbär
  • 100 gr strösocker
  • 15 gr gelatinblad (blötlagda)

Mördegsformar:

  • 300 gr vetemjöl
  • 200 gr smör
  • 100 gr florsocker
  • 2 st äggulor
  • vit choklad att pensla formen med

Kanelpannacotta:

  • 300 gr vispgrädde
  • 70 gr råsocker
  • 1 st kanelstång
  • 5 gr gelatinblad (blötlagda)

Gör så här

  1. Koka upp alla bären tillsammans med sockret innan du mixar det. Blanda i gelatinbladen och sila.
  2. Mördegsformar:
  3. Blanda samman alla ingredienser och ställ dem i kylen. Smöj valfri plåt och ställ i frysen. Gaffla formen och baka av i 190 grader. Pensla formen med smält vit choklad. Häll i den ljumna gelén i mördegsformen och ställ i kylen.
  4. Kanelpannacotta:
  5. Koka upp vispgrädde, råsocker och kanelstång och låt det dra i 10 minuter. Koka upp igen och blanda i gelatinbladen. Sila och häll i formar som är lite mindre än mördegsskalen. Ställ in i frysen. Tag ur de frysta pannacottorna och lägg dem ovanpå gelén. Låt dem tina innan du serverar!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept