Chokladpaj

12

Du behöver

Botten:

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 100 g florsocker
  • 100 g ägg
  • Fyllning:
  • 150 g mörk choklad
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 125 g smält smör
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Smörj och bröa en låg pajform med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter). Blanda vetemjöl, smör, florsocker och ägg till mördegen och kyl. Fyll pajformen med degen och frys den. Grädda den på 200 grader i mitten av ugnen ca 15 min - den ska vara ljus.
  2. Blanda ägget och äggulorna till fyllningen med en gummispatel. Smält chokladen och värm upp till 40 grader. Häll i en jämn stråle ner i äggblandningen. Smält smöret till 40 grader och häll ner också det i en stråle i blandningen. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 190 grader i ca 11 minuter. (Man kan också göra pajen i små portionsformar.)
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept