Brödpudding

6

Du behöver

  • 300 g bröd
  • 1,75 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 6 st kardemummakärnor
  • kanel
  • stjärnanis
  • skalet av en tredjedels citron
  • 1 st ägg
  • 1 st äpple
  • 1 brk citronkesella
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Koka upp grädden med kryddor och citronskal. Låt svalna och sila den. Bryt ner brödet i ugnsfasta formar. Häll gräddblandningen över så att brödet blir lite fuktigt. Rör runt lite. Baka i ugnen på 180 grader i 5-10 minuter.
  2. Skala och strimla äpplet (päron går också bra) tunt och blanda med Kesella citron. Servera brödpuddingen med äppelsalladen och lönnsirap till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept