Apfelstrudel

10

Du behöver

Degen:

  • 250 g vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk matolja
  • ca 1 dl vatten

Bortgöring:

  • 1500 g äpplen
  • ca 100 g skorpsmulor
  • ca 100 g strösocker
  • kanel
  • ev. russin
  • smör till pensling

Gör så här

  1. Blanda degen till mjuk konsistens, pensla med matolja, täck över med plastfilm. Lagra degen minst 3-4 timmar i kylen. Helst ett dygn.
  2. Degen skall inte kavlas ut, utan istället skall man dra ut den med händerna över ett lakan.
  3. Sedan skall den fyllas med äpplefyllningen. Den gör du genom att skära äpplena i små bitar och sedan blanda dem med skorpsmulor, strösockret, kanel och russinen.
  4. Lägg äpplefyllningen på degen och rulla ihop strudeln med hjälp av lakanet.
  5. Pensla sedan strudeln med smält smör och baka den i ugnen i 200 grader i ca. 40 min.
  6. Serveras med fördel med vaniljssås eller vispad grädde.
  7. En alternativ fyllning kan man göra genom att hacka ihop mango, choklad och mandelflagor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept