Anzalibröd och Khotab

6

Du behöver

  • Persisk smördeg (se sep. reecept)

Fyllning till Anzali:

  • 300 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 150 g florsocker
  • 50 g vaniljsocker

Fyllning Khotab:

  • 300 g malda valnötter
  • 200 g strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna ttill de två olika fyllningarna. Kavla ut smördegen ca 3 mm tjock och ta ut rundlar 7-10 cm i diameter.
  2. Till Anzali:
  3. Ta två rundlar, pensla den ena med vatten och lägg på en klick fyllning. Placera den andra rundeln ovanpå. Kavla hela paketet till ca 4 mm tjocklek. Pensla med äggula och nagga. Grädda i 230 g 15 min.
  4. Till Khotab:
  5. Lägg fyllning på en rundel och vik i hop till en pirog. Grädda i 225 g 15 min. När pirogerna har kallnat siktas de med florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept