Ananastempura

4

Du behöver

  • 1 ananas
  • smör
  • svartpeppar
  • socker
  • rom
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 5 isbitar
  • vaniljkesella
  • kokosflingor
  • frityrolja

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen. Skiva i 1 cm tjocka skivor och skär bort mitten. Smält lite smör och häll i socker. Stek ringarna hastigt och krydda med lite svartpeppar. Häll på rom och flambera. Ta upp ananasringarna och låt rinna av på papper. Värm frityroljan till 180 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta genom t ex en tesil. Blanda isbitar, vatten och ägget och låt smälta.
  2. Blanda ner mjölblandningen men rör inte för mycket! Doppa ringarna i blandningen och fritera gyllenbruna. Rosta kokosen i torr panna. Servera ananasringarna med kall kesella och kokos till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept