Risotto med vit tryffel och kalvkind

4

Du behöver

Risotto

  • 2 dl risottoris
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong, varm
  • 3 msk smör
  • 2 dl parmesan
  • 1 bit vit tryffel, färsk

Kalvkind

  • 4 st kalvkinder, pustade från fett och senor
  • 1 l vitt vin
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök, skalad
  • 2 stänger blekselleri
  • 2 kvistar timjan, färsk
  • 2 st lagerblad
  • vatten

Gör så här

  1. Kalvkind
    Lägg den putsade kalvkinden i en kastrull, tillsätt de övriga ingredienserna.
  2. Koka kinden tills de är möra och lossnar från en stekgaffel.
  3. Lyft ur kinden och låt svalna något.
  4. Dela därefter kinden i mindre bitar och lägg på risotton.
  5. Risotto
    Börja med att sautera löken i lite olja utan att den tar färg.
  6. Tillsätt riset och slå på det vita vinet.
  7. Börja sen att mata riset med den varma kycklingbuljongen.
  8. Fortsätt röra och tillsätt mer kycklingbuljong, lite åt gången tills riset är klart.
  9. Det tar ca 20 minuter.
  10. Avsluta med smör och parmesan.
  11. Hyvla över den färska vita tryffeln.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept