Färsk tagliatelle med pancetta och getost

Från Nyhetsmorgon

Färsk tagliatelle med knaperstekt pancetta, torkade aprikoser, getost och rostade pinjenötter.

4 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färsk tagliatelle
  • 200 g pancetta i tärningar
  • 1 st schalottenlök i skivor
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 dl torkade aprikoser, skurna i bitar och blötlagda i vatten
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 ask ruccola
  • 100 g getost
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl balsamico
  • olivolja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten i en stor kastrull.
  2. Koka ihop balsamico och honung i en annan kastrull.
  3. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Knaperstek pancettan i en stekpanna.
  5. När den är klar tillsätt schalottenlök, vitlök och aprikos.
  6. Koka pastan tills den är klar.
  7. Häll av pastan.
  8. Häll över pastan i stekpannan, tillsätt getost och ruccola.
  9. Ringla över olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Avsluta med pinjenötter och balsamicohonung och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept