Färsk tagliatelle med pancetta och getost

Färsk tagliatelle med knaperstekt pancetta, torkade aprikoser, getost och rostade pinjenötter.

4 november 2010
4

Du behöver

  • 500 g färsk tagliatelle
  • 200 g pancetta i tärningar
  • 1 st schalottenlök i skivor
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 dl torkade aprikoser, skurna i bitar och blötlagda i vatten
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 ask ruccola
  • 100 g getost
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl balsamico
  • olivolja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten i en stor kastrull.
  2. Koka ihop balsamico och honung i en annan kastrull.
  3. Ställ åt sidan att svalna.
  4. Knaperstek pancettan i en stekpanna.
  5. När den är klar tillsätt schalottenlök, vitlök och aprikos.
  6. Koka pastan tills den är klar.
  7. Häll av pastan.
  8. Häll över pastan i stekpannan, tillsätt getost och ruccola.
  9. Ringla över olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Avsluta med pinjenötter och balsamicohonung och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept