Tryffelsallad på primörer, med manchego

Tryffelsallad på primörer, med manchego
Foto: TV4

Tryffelsallad på primörer, med manchego

Av: Johan Pråmell

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

Tryffelsallad på primörer toppad med rostad mandel, manchego och bellota.

Dryckestips
Gold Label Vintage 1999, Lanson

Johan bjöd även på

Halstrad tonfisk

Vaniljyoghurt med bär

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12 skott vardera av - röda mangold, gula mangold, ruccola, babyspenat
  • 30 g manchegoost
  • 20 sötmandlar
  • 30 g alfaalfagroddar
  • 0,5 citron, juicen
  • 1 msk tryffelolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 babymorötter
  • 4 sparris
  • 8 Rattepotatis
  • Belottaskinka

Gör så här

  1. Koka primörerna och potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  3. Lägg de blandade skotten i en annan skål.
  4. Rosta mandlarna i en stekpanna.
  5. Blanda tryffelolja, svartpeppar, flingsalt och lite pressad citron.
  6. Precis innan det ska serveras blandar du i dressingen bägge skålarna.
  7. Salladen mår bäst av att få dressingen precis innan den ska förtäras.
  8. Lägg Belottaskinkan underst på tallriken, lägg en klick av skotten och groddarna i mitten.
  9. Bryt manchego-osten i bitar över salladen och strö rostade mandlar över hela rätten.