Tryffelsallad på primörer, med manchego

Tryffelsallad på primörer, med manchego
Foto: TV4

Tryffelsallad på primörer, med manchego

Av: Johan Pråmell

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

Tryffelsallad på primörer toppad med rostad mandel, manchego och bellota.

Johan bjöd även på
Halstrad tonfisk
Vaniljyoghurt med bär

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12 skott vardera av - röda mangold, gula mangold, ruccola, babyspenat
  • 30 g manchegoost
  • 20 sötmandlar
  • 30 g alfaalfagroddar
  • 0,5 citron, juicen
  • 1 msk tryffelolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 babymorötter
  • 4 sparris
  • 8 Rattepotatis
  • Belottaskinka

Gör så här

  1. Koka primörerna och potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  3. Lägg de blandade skotten i en annan skål.
  4. Rosta mandlarna i en stekpanna.
  5. Blanda tryffelolja, svartpeppar, flingsalt och lite pressad citron.
  6. Precis innan det ska serveras blandar du i dressingen bägge skålarna.
  7. Salladen mår bäst av att få dressingen precis innan den ska förtäras.
  8. Lägg Belottaskinkan underst på tallriken, lägg en klick av skotten och groddarna i mitten.
  9. Bryt manchego-osten i bitar över salladen och strö rostade mandlar över hela rätten.

Dryckestips
Gold Label Vintage 1999, Lanson