Tryffelsallad på primörer, med manchego

Tryffelsallad på primörer, med manchego
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 12 st skott vardera av - röda mangold, gula mangold, ruccola, babyspenat
  • 30 g Manchego
  • 20 st mandlar
  • 30 g alfaalfa groddar
  • 0,5 st citron, juicen
  • 1 msk tryffelolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 st babymorötter
  • 4 st sparrisar
  • 8 st Rattepotatis
  • Belottaskinka

Gör så här

  1. Koka primörerna och potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  3. Lägg de blandade skotten i en annan skål.
  4. Rosta mandlarna i en stekpanna.
  5. Blanda tryffelolja, svartpeppar, flingsalt och lite pressad citron.
  6. Precis innan det ska serveras blandar du i dressingen bägge skålarna.
  7. Salladen mår bäst av att få dressingen precis innan den ska förtäras.
  8. Lägg Belottaskinkan underst på tallriken, lägg en klick av skotten och groddarna i mitten.
  9. Bryt manchego-osten i bitar över salladen och strö rostade mandlar över hela rätten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept