Vaniljyoghurt med bär och valnötter

Vaniljyoghurt med bär och valnötter
Foto: TV4

Vaniljyoghurt med bär och valnötter

Av: Johan Pråmell

Från: Klockan nio hos stjärnorna

14 ingredienser

30 min

En len vaniljyoghurt toppas med bär, blad, valnötter och honung.

Dryckestips
Jean-Louis Rosé Charles de Fère

Johan bjöd även på

Tryffelsallad på primörer

Halstrad tonfisk

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Yoghurt

  • 0,5 l yoghurt
  • 2 vaniljstänger, gärna tahiti
  • rom
  • 3 msk fruktsocker

bär

  • 8 jordgubbar
  • 16 blåbär
  • 8 björnbär
  • 12 färska myntablad
  • 8 kvistar färsk citronmeliss

Hälsokaka

  • müsli (ta din favorit)
  • frön, hasselnötter, mandlar och cashewnötter efter smak
  • agavesirap
  • salt (efter smak)
  • Kanel (efter smak)

Gör så här

Yoghurt

  1. Marinera två vaniljstänger i rom ett par dagar innan.
  2. Dela vaniljstängerna och skrapa ur vaniljen ur stången.
  3. Lägg i yoghurten. Lägg i hela stången och låt detta dra, helst över natten.
  4. Tillsätt fruktsocker.
  5. Ta ur stången innan du serverar yoghurten.

Bär

  1. Lägg upp bären i skålar.
  2. Ringla vaniljyoghurten över.
  3. Garnera med buketter av citronmeliss.

Hälsokaka

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Blanda din favoritmusli med och frön, hasselnötter, mandlar och cashewnötter.
  3. Häll över Agave juice tills allt är indränkt av den.
  4. Salta en aning och tillsätt lite kanel.
  5. Platta ut blandningen på en plåt och grädda i ugn i ca 20 minuter.