Chicken yellow and white

45 min
4
Chicken yellow and white
Foto: TV4

Kycklingfilé med hasselbackspotatis. /Johan Plexus Oldenmark

Vintips
Seral Corvina 82223

Servera gärna rätten tillsammans med en fetaostsallad.

Johan bjöd även på

Crustader á la Mary Christmas


Farmors äppelkaka med vaniljsås



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 maj 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • hasselbackspotatis
  • 12 st potatisar, fasta
  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd

Kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • ägg
  • ströbröd
  • citron
  • kokosolja
  • smör

Gör så här

  1. Hasselbackspotatis Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala potatisen och skiva på en träslev så att du inte skär hela vägen ned.
  3. Placera potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
  4. Smält smöret och pensla skårorna med det.
  5. Placera i ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Ta ut och strö över salt och ströbröd och in i ugnen igen i cirka 15 minuter.
  7. Kyckling Stek hälften av kycklingfiléerna i kokosolja.
  8. Den andra hälften av filéerna paneras med ägg och ströbröd och steks sedan i smör.
  9. Pressa sedan rikligt med citron över kycklingen.
  10. Servera tillsammans med hasselbackspotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept