Hallonmousse med mynta och choklad

Hallonmousse med mynta och choklad
Foto: tV4

Hallonmousse med mynta och choklad

Av: Johan och Maria - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 min

En efterrätt som aldrig är fel. Förbered gärna i god till så den får stå till sig i kylen.

Dryckestips
Moscato d´Asti, art.nr 95707.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g hallon, tinade/färska, plus några extra fina hela till garnering
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 20 g mörk choklad, krossad

Till garnering

  • mynta (eller citronmeliss)

Gör så här

  1. Mosa hallonen med hjälp av en gaffel eller i matberedare.
  2. Passera hallonmoset genom en sil och kasta bort kärnorna (eller spara dem och blanda i yoghurten till frukost).
  3. Blanda honung och yoghurt väl.
  4. Vänd försiktigt ner hallonpurén och blanda väl tills färg och konsistens är jämn.
  5. Vispa grädden hårt och blanda ned den i yoghurt- och hallonblandningen.
  6. Tillsätt den krossade chokladen och blanda ytterligare en gång.
  7. Portionera upp desserten i 4 portionsglas och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.
  8. Servera genast eller täck över med plastfolie och kyl upp till 8 timmar.