Sparris och salladslök dim sum med mandusås

4

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor
  • Fyllning
  • äggula till pensling
  • Sesamfrö att strö över

Fyllning:

  • 2 knippe Salladslök strimlad i 0,5 cm breda skivor
  • 4 st Sparrisgrön skalad tärnad
  • 2 st Grönchili delad längsmed urkärnad strimlad
  • 2 tsk Ingefära färsk strimlad
  • salt
  • 2 krm Sesmolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kavla ut smördegen 3 cm på längden och 3 cm på bredden.
  3. Lägg smördegen med långsidan mot dig.
  4. Lägg 1/4 av fyllningen ca 3 cm från kanten som ligger mot dig i en ca 2 cm bred och 2 cm hög sträng.
  5. Vik över degen över fylningen och lägg den an mot degen.
  6. Dra degen lite mot dig så att fyllningen tajtas till lite.
  7. Lägg 1/4 del av fyllningen bredvid den delen som redan är inrullad på samma sätt som ovan.
  8. Vik nu över den redan invikta fyllningen över nästa sträng med fyllning.
  9. Pensla med äggula på bortre långsidan och fäst ihop rullen platta till den på ovansidan så att den inte är helt rund.
  10. Vänd sömmen nedåt pensla med äggula på all degyta som syns så att den blir jämnt brunfärgad.
  11. Strö över sesamfrön.
  12. Gör likadant med näst smördeg.
  13. Lägg båda smördegsrullarna på plåt med smörpapper.
  14. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  15. Ta ut den och skär den på snedden med brödkniv i 1,5-2 cm tjocka skivor.
  16. Lägg i bambukorg eller på fat det är gott att dippa i mandusås.
  17. Servera en skål till varje gäst.
  18. Fyllning:
  19. Stek chili och ingefära i någon minut.
  20. Tillsätt sparrisen stek ytterligare någon minut.
  21. Vänd ner salladslöken i några sekunder så den blir mjuk tillsätt sesamolja.
  22. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept