Stekta fläsk- och jordnötsdumplings med chili- och ingefärsdipsås

Från Nyhetsmorgon

Dumplings med fläsk och jordnötter som serveras med dipsås med smak av ingefära och chili.

7 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • fläskfärs
  • 16 st Wontonskinn (ca)
  • Ingefärssås att dippa i
  • Koriander till garnityr

Fläskfärs:

  • 250 g fläskfärs
  • 2 msk vitlök mixad
  • 1 msk Korinderrot mixad
  • 4 msk Salt rädisa finhackad
  • 150 g Jordnötter hackade
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk Palmsocker
  • 4 krm svartpeppar
  • 1 msk Tamarindpasta

Ingefärsdipsås:

  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk mirin
  • 8 msk soja
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med att göra dipsåsen och fyllningen.
  2. Lägg ut won ton degen på bänken pensla med vatten runt kanterna.
  3. Lägg 1 msk fyllning i mitten på varje platta.
  4. Vik in diagonala hörnen mot varandra och kläm ihop så att det det blir som en påse med fyllningen.
  5. Hetta upp en väl rengjord stekpanna på medelhög värme med ett passande lock.
  6. Häll i en msk matolja ställ i knytena och stek någon minut så att undersidan blir gyllenbrun.
  7. Häll i 3 msk vatten.
  8. Sätt på lock det fräser ordentligt.
  9. Låt stå några minuter tills vattnet kokat in och det börjar steka igen då tar ni bort knytena kontrollera att färsen är klar annars repetera.
  10. Serverar omedelbart med dipsåsen.
  11. Fläskfärs:
  12. Mixa eller finhacka korianderrot och vitlök.
  13. Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet.
  14. Fyllningen räcker till drygt 12 st dim sum.
  15. Ingefärsdipsås:
  16. Blanda allt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept