Wonton-knyten med handpillade räkor

4

Du behöver

  • 24 st Wontonskinn

Fyllning:

  • 400 g Handpillade räkor hackade
  • 1 msk Röd chili hackad
  • 2 msk Bladpersilja strimlad
  • 2 msk dill hackad
  • 1 tsk Ingefära hackad
  • Salt om det behövs

Gör så här

  1. Lägg 1-2 tsk fyllning i mitten på varje wontonskinn.
  2. Pensla med lite vatten runt kanterna.
  3. Vik kanterna mot varandra och tryck ihop till en "påse".
  4. Hetta upp frityrolja i en tjockbottnad kastrull eller en wok på hög värme och låt oljan bli ordentligt varm men inte så het att den börjar ryka.
  5. Lägg i 8 st åtgången fritera tills knytena blir lätt brunfärgade.
  6. Servera omedelbart.
  7. Fyllning:
  8. Blanda alla ingredienser smaka av om det behövs salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept