Omelettfyllning

Från Nyhetsmorgon

En härligt god fyllning till din omelett!

Kan göras 2 timmar i förväg så hinner smakerna sätta sig.

7 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st nypa salt
  • 300 g nötfärs
  • 4 st Salladslök strimlad
  • 4 msk Shiitakesvamp strimlad och fräst
  • 2 msk Maggisoya
  • 1 msk Kinesisk mörk soya
  • 2 msk Tapioca
  • 1 tsk salt

Chilidressing:

  • 1 msk Ljus kienesisk soja
  • 3 msk matolja
  • 3 msk finhackad salladslök
  • 1 krm sesamolja
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 msk finhackad chili

Gör så här

  1. Blanda allt med handen rör kraftigt en kort stund så att allt blandas väl.
  2. Lägg ut en omelett bred ut färs över omeletten i ett jämt lager den ska gå 2 cm från övre kanten.
  3. Dela upp färsen så att det blir lika mycket i varje omelett vik in sidorna någon cm rulla sedan in färsen i omeletten lägg sömmen nedåt låt vila i någon minut.
  4. Hetta upp en wokpanna på högsta värme med vatten upp till 3/4 delar lägg i en lämplig storlek på bambukorg som används som botten som man ej skall lägga omelettrullar i.
  5. Ta ytterliggare en eller två bambukorgar i samma storlek och pensla botten med olja.
  6. Lägg i omelettrullarna utan att dom vidrör varandra lägg på ett lock.
  7. Vattnet ska verkligen storm koka så att det bildas så mycket ånga som möjligt.
  8. Ånga i 7-10 minuter tills rullen har stelnat ordentligt.
  9. Fyll på mer vatten om det behövs det ska alltid ligga lite över nedersta kanten på den understa korgen.
  10. Ta ut rullarna låt dom svalna skär rullarna på snedden lägg på lite chilidressing servera kalla.
  11. Chilidressing:
  12. Blanda ihop allt lägg lite på varje skiva.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept