Kristall dumpling med handpillade räkor

Från Nyhetsmorgon

Kryddstarka dumplings med räkor. Toppen att ta fram på buffén!

7 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

Dumpling deg:

  • 50 g Vetestärkelse
  • 50 g potatismjöl
  • 15 g Tapiocamjöl
  • 120 g vatten
  • 1 msk matolja

Fyllning:

  • 400 g Handpillade räkor hackade
  • 1 msk Röd chili hackad
  • 2 msk Bladpersilja strimlad
  • 2 msk dill hackad
  • 1 tsk Ingefära hackad
  • Salt om det behövs

Gör så här

  1. Koka upp vattnet.
  2. Tillsätt de tre mjölsorterna, blanda tills det blir en stabbig deg.
  3. Ta upp och knåda tillsätt oljan.
  4. Fortsätt knåda till en jämn fin deg.
  5. Rulla ut degen till en längd på ca 2 cm diameter.
  6. Skär 0,5 cm stora skivor och lägg under fuktig trasa, degen torkar ut väldigt lätt.
  7. Tryck ut degen på en rostfribänk med hjälp av undersidan på en flat kastrull.
  8. Man får trycka hårt så att den blir ca 2 mm tjock jämn rund platta.
  9. Använd lite olja på bänken och botten på kastrullen så att degen inte fastnar.
  10. Fyllningen räcker till ca 12 st dumpling.
  11. Lägg 1 msk fyllning i varje platta.
  12. Vik ihop till en halvmåne.
  13. Tryck ihop kanterna ordentligt så att de ej går upp ånga omedelbart i 6 minuter.
  14. Servera gärna med någon dipsås.
  15. Fyllning:
  16. Blanda alla ingredienser smaka av om det behövs salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept