Renskav med potatis, chèvre och svamp

Renskav med potatis, chèvre och svamp
Foto: TV4
Från Förkväll

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans renskav.

Här är Maries

Renskavspasta

.

12 mars 2010
Visa mer
3

Du behöver

  • 1 pkt renskav
  • 2 dl grädde
  • 100 g chèvre
  • 800 g potatis, skalad och nedskuren i cm-stora bitar
  • 2 st röda paprikor, tärnade i cm-stora bitar
  • 100 g skogssvamp, delade i 4-delar
  • 3 st schalottenlök, finhackade
  • 1 dl lingon
  • 1 msk timjan, hackad
  • 2 msk kruspersilja, hackad

Gör så här

  1. Stek potatisen gyllenbrun i en stekpanna och lägg över i en kastrull.
  2. Lägg i schalottenlöken de sista 3 minuterarna.
  3. Stek paprika och svamp.
  4. Lägg i purjolöken och stek vidare ett tag innan allt flyttas över till kastrullen.
  5. Värm stekpannan och hårdstek renskaven.
  6. Ha i rödlöken.
  7. I med chèvre och grädde så att osten smälter.
  8. Blanda lingon med örterna. Använd dessa som garnityr.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept