Piccata

Piccata
Foto: TV4
Från Förkväll

Här är orignalversionen. Längre ner i receptet hittar du ett "lättare" alternativ där kycklingen inte paneras. Blanda gärna fler, olika rotfrukter och stek dem i ugnen.

Ett ”lättare” alternativ får du om du väljer bort att panera kycklingen. Om du hoppar över paneringen blir rätten 230 kcal lättare, dvs. nästan en halv lunchportion (550 kcal) i energi. Den här energin kommer till största delen från fett också, hela 62 %.

Woka finstrimlad kyckling eller använd en grillpanna och grilla kycklingfilén istället. Använd gärna många olika rotfrukter såsom gulbeta, rödbeta, potatis, persiljerot, rotselleri, majrova och morötter.

Du kan välja att steka i stekpannan men också ugnssteka i lite olivolja och vitlök. När du ugnssteker behövs inte lika mycket fett. Lycka till!
/Susanne Gustafsson, leg dietist

4 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Salt, efter smak
  • 2 st ägg
  • 100 g parmesan, riven
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 kg rotfrukter
  • 2 msk olja + smör
  • 1 st chili
  • 0,5 st purjo
  • 1 st gul lök
  • 1 burk krossade tomater, ca 370 g
  • 1 st lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 näve persilja

Gör så här

  1. Kyckling
    Skär kycklingfiléerna till två tunna skivor vardera.
  2. Salta och pudra med vetemjöl.
  3. Vispa ägg med riven parmesan.
  4. Doppa kycklingfiléer och stek omgående i olja och smöret.
  5. Rotfrukter
    Skala och skär rotfrukterna i 1/2-cm, oregelbundna, tärningar.
  6. Lägg i skivad purjo och hackad gul lök. Strimla chili i serveringsögonblicket.
  7. Tillsätt grovhackad persilja.
  8. Tomater
    Hacka gul- och vitlöken och koka den försiktigt i olivoljan innan krossade tomaterna tillsätts.
  9. Kokas torr, smaksätt med salt och peppar.
  10. Servera med pressad citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept