Helstekt vårkyckling med råstekt sparris, grön sparriskräm och gremolata

4

Du behöver

  • 4 st vårkycklingar
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 50 g smör
  • vatten
  • färsk rosmarin
  • färsk timjan
  • 3 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 näve kruspersilja
  • 1 st citronskalet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 12 st stora vita sparrisar
  • 50 g smör
  • 1 st citron, saften
  • 12 st gröna sparrisar
  • 2 dl grädde
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 0,5 st vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • körvel

Gör så här

  1. Kycklingar
    Salta och peppra kycklingarna.
  2. Stek dem gyllenbruna i smöret runt om, lägg dem på en plåt.
  3. Lägg i hel rosmarin, timjan och vitlöken i smöret.
  4. Slå i en skvätt vatten och häll detta över kycklingarna.
  5. Baka sedan till 70-gradig innetemperatur i 175-gradig ugn.
  6. Gremolata
    Grovhacka kruspersiljan och finhacka citronskalet och vitlöksklyftan.
  7. Sparris
    Skala vitsparrisen och stek den hårt i smöret.
  8. Dra i citronsaften på slutet och salta och peppra.
  9. Skär grönsparrisen i tunna skivor och koka den i grädden med gullöken och vitlöksklyftan tills allt är mjuk. Det tar bara ett par minuter.
  10. Mixa sedan och smaksätt med salt och peppar.
  11. Vid servering
    Lägg upp. Glöm inte att dra lite av citronsmöret och stekskyn från kycklingen över anrättningen.
    Njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept