Grillad kalkonschnitzel med citronolivsmör och ljummen sallad

Grillad kalkonschnitzel med citronolivsmör och ljummen sallad
Foto: TV4
Från Förkväll

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans kalkon.

Här hittar du Marie Tegnérs lite lättare alternativ,

Ljummen quinoasallad med kalkon

.

26 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalkonbröst
  • 1 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 100 g smör
  • 0,5 dl finhackade kalmataoliver
  • 0,5 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm rosmarin
  • 0,5 st citron, citronzest
  • 1 st broccolihuvud
  • 200 g haricots verts
  • 1 knippe knippe salladslök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • 4 st citronklyftor

Gör så här

  1. Skär kalkonen i så stora, tunna, skivor som möjligt (det går även att banka ut dem).
  2. Gnid in kalkonen i olivoljan.
  3. Blanda alla ingredienser med smöret och smaksätt med peppar.
  4. Plocka ner broccoli och skala stammen med en potatisskalare.
  5. Skär ner stammen i centimetertjocka, sneda skivor.
  6. Koka grönsakerna i saltat vatten tills dom är lagom krispiga.
  7. Grilla kalkonen hårt, 3 minuter på varje sida vid, serveringsögonblicket.
  8. Ljumna upp olivolja och balsamicovinäger i en kastrull. Sväng runt grönsakerna alá 1 min under serveringsögonblicket.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept