Fylld kycklinglårfilé med rostad potatis och vattenmelonsallad

4

Du behöver

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • salviablad
  • 50 g chèvre
  • 4 skivor parmaskinka

Potatis

  • 600 g färsk småpotatis
  • 1 msk olivolja
  • timjan eller rosmarin
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 12 st svarta oliver
  • balsamvinäger

Sallad

  • 400 g tärnad vattenmelon
  • 250 g halverade körsbärstomater, gärna gula
  • 1 st orange paprika, tärnad
  • 1 knippe skivade rädisor
  • 1 st liten salladslök, strimlad
  • 1 kruka basilika, strimlad
  • 1 påse ruccolasallat, ca 70 g
  • Sallad, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kyckling
    Vik ut lårfiléerna och plocka bort de synliga fettklumparna.
  3. Salta en aning, peppra och fördela osten jämt över filéerna.
  4. Lägg på ett salviablad, rulla ihop.
  5. Vira en halv skiva parmaskinka runt varje filé.
  6. Lägg i en ugnssäker form.
  7. Potatis
    Lägg potatisen vid sidan om.
  8. Ringla över oljan, salta, peppra och lägg på några kvistar rosmarin eller timjan och grädda allt mitt i ugnen ca 35 minuter tills köttet är genomstekt. Vänd runt potatisen i formen ett par gånger under tiden.
  9. Lägg ner oliverna när 5 minuter återstår av stektiden.
  10. Stänk lite balsamvinäger över potatisen och grädda färdigt.
  11. Sallad
    Blanda alla ingredienser till salladen.
  12. Stänk över olja och vinäger och servera till kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept