Fylld kycklinglårfilé med rostad potatis och vattenmelonsallad

Johan Jureskog KK2023

Fylld kycklinglårfilé med rostad potatis och vattenmelonsallad

24 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries fyllda kycklinglårfilé med rostad potatis och vattenmelonsallad.

Här hittar du Johans

Bruschetta med tomat- och olivbräserad kycklingrullad

.

Här hittar du

allt du behöver veta om potatis

.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • färska salviablad
  • 50 g chèvreost
  • 4 skivor parmaskinka

potatis

  • 600 g färsk småpotatis
  • 1 msk olivolja
  • timjan eller rosmarin
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 12 svarta oliver
  • balsamvinäger

sallad

  • 400 g tärnad vattenmelon
  • 250 g körsbärstomater, gärna gula, halverade
  • 1 orange paprika, tärnad
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 kruka basilika, strimlad
  • 1 förp rucolasallad [ca 70 g]
  • sallad (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

Kyckling

  1. Vik ut lårfiléerna och plocka bort de synliga fettklumparna.
  2. Salta en aning, peppra och fördela osten jämt över filéerna.
  3. Lägg på ett salviablad, rulla ihop.
  4. Vira en halv skiva parmaskinka runt varje filé.
  5. Lägg i en ugnssäker form.

Potatis

  1. Lägg potatisen vid sidan om.
  2. Ringla över oljan, salta, peppra och lägg på några kvistar rosmarin eller timjan och grädda allt mitt i ugnen ca 35 minuter tills köttet är genomstekt. Vänd runt potatisen i formen ett par gånger under tiden.
  3. Lägg ner oliverna när 5 minuter återstår av stektiden.
  4. Stänk lite balsamvinäger över potatisen och grädda färdigt.

Sallad

  1. Blanda alla ingredienser till salladen.
  2. Stänk över olja och vinäger och servera till kycklingen.