Ljummen vintersallad på bacon, svamp, dinkel & ädelost

Ljummen vintersallad på bacon, svamp, dinkel & ädelost
Foto: TV4
Från Förkväll

En goffig och lättlagad smarrig sallad som blir härligt mättande med dinkel, det fiberrika urvetet. /Johan Jureskog

30 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g bacon (helt)
  • 1 l blandad svamp
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta (finhackad)
  • 2 st schalottenlökar
  • salt
  • peppar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st kall kokt potatis
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 1 dl matolja
  • 200 g ädelost
  • salt
  • peppar
  • 200 g dinkel (blötlagd över natten och mjukkokt)
  • 1 st rödlök (skivad till sk. båtar)
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk sherryvinäger
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär baconet i stora härliga bitar och stek i ugn, spar fettet.
  2. Stek kantarellerna i smör och baconfettet, avsluta med schalottenlöken, vitlöken, salt och peppar. Lägg upp i en bunke och låt svalna lite.
  3. Mixa ägg, senap, potatis, vitlök och droppa i oljan till en tjock kräm.
  4. Mosa ner ädelosten och smaksätt med salt och peppar.
  5. Värm en kastrull och värm upp olivoljan och sherryvinägern.
  6. Slunga upp dinkel, rödlök, babyspenat och servera direkt med dressingen. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept