Hökarepanna

Från Förkväll

Man kan göra detta på fläsk eller varför inte lammkött, gott är det. /Johan Jureskog

Magnus Svenssons dryckestips

Voghera Barbera d’Alba Artikelnummer 2365 - 89 kronor (Barbera d`Alba) årgång 2008.
Ungdomligt och fruktigt vin med inslag av solmogna körsbär, kryddor och torkade örter med en frisk syra. Passar bra till ljust kött som kalv och lamm, i grytor, eller med smakrika tillbehör.

Canaletto Montepulciano D `Abruzzo Artikelnummer 2362 - 69 kronor (Montepulciano D`Abruzzo) årgång 2007.
Fruktigt och kryddigt med inslag av björnbär, körsbär och lakrits samt en frisk syra med balanserade tanniner. Gott till rätter på ljust kött som kalv eller kyckling, gärna till mat med örter och mycket smak.

18 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kalvhare
  • 500 g kalvnjure
  • 3 st gula lökar, skivade
  • 8 st potatisar
  • 3 dl öl med relativt liten beska
  • 2 dl kalvfond
  • 0,5 tsk färsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar från kvarn, efter smak
  • smör
  • olja

Till servering

  • hackad persilja
  • Dijonsenap

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i centimetertjocka skivor.
  2. Skär kalvhare och njuren i knappt centimetertjocka skivor.
  3. Bryn njuren i en stekpanna med olja och smör. Salta och peppra.
  4. Tag upp njuren och fortsätt på samma vis med kalvharen och till sist löken.
  5. Fräs ur stekpannan med lite fond.
  6. Varva i en gryta potatis, kalvkotlett, njure och lök.
  7. Slå över ölet, skyn från stekpannan och lite mer buljong så att det precis täcker.
  8. Lägg i lagerblad, timjan och strö över lite salt.
  9. Lägg lock på grytan och låt småkoka tills köttet är mört och potatisen klar, cirka 30 minuter.
  10. Smaka av med mera salt och peppar om det behövs.
  11. Strö hackad persilja över strax innan pannan serveras. Servera med Dijonsenap, mums.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept