Grisfötter med citronpickles, blomkålskräm och rostade hasselnötter

4

Du behöver

  • 4 st rimmade, kluvna grisfötter (rakade och rengjorda)
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 st morot
  • 200 g rotselleri
  • 6 st minirödlökar
  • 200 g gurka
  • 1 st citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finstrimlad bladpersilja
  • 400 g blomkål ( i buketter)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • rostade hasselnötter
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Sjud grisfötterna med lök och kryddor tills benet lätt faller av.
  2. Plocka bort benet medan foten är varm, lägg sedan dem i press en och en över natten i kylskåp.
  3. Skär rotfrukterna i tunna skivor och skala och dela löken, blanchera dem snabbt i rikligt saltat vatten.
  4. Mariera dem a la minuté med citronsaft, gärna lite citronzest och olivolja, salta ev. lätt.
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta väl. Koka blomkålen klart, spara blanchvattnet.
  6. Pressa sedan ur allt vatten ur blomkålen, och lägg den i en ny kastrull, koka in grädden. Mixa puren slät med creme fraiche, salt och peppar.
  7. Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept