Grillat oxhjärta

4

Du behöver

  • 600 g färskt oxhjärta
  • 400 g rotselleri
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st isterband
  • 2 st schalottenlökar (finhackad)
  • 1 st vitlöksklyfta (finhackad)
  • 3 dl rödvin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm färsk timjan/rosmarin finhackat
  • 100 g smör
  • 150 g champinjoner
  • 100 g spenat
  • 2 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Putsa hjärtat fritt från senor och hinnor.
  2. Skiva hjärtat i centimetertjocka skivor.
  3. Låt det ligga framme ett par timmar innan tillagning.
  4. Torrgrilla hjärtat 20 sekunder på varje sida i en glödhet panna.
  5. Skiva tunt.
  6. Stoppa in isterbandet i en 200 gradig ugn i 5 minuter.
  7. Låt sedan svalna och ta ut inkromet.
  8. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta väl.
  9. Koka rotsellerin klart.
  10. Pressa sedan ur allt vatten ur sellerin och lägg den i en ny kastrull, koka in grädden.
  11. Mixa purén slät med crème fraiche, salt och peppar.
  12. Blanda med isterbandet.
  13. Koka löken i rödvinet och vinägern nästan torrt.
  14. Mata sedan i smöret med en visp utan att det kokar.
  15. Smaksätt med salt, peppar, örterna och eventuellt mer vinäger.
  16. Stek champinjonerna i smöret och blanda in spenaten i serveringsögonblicket.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept