Grillade lammkotletter med merguez

Från Förkväll

Grillade lammkotletter med merguez, risonitabouleh och tzatziki. En riktigt kioskvältare en härlig varm vårkväll, varför inte till utomhusgrillpremiären. /Johan Jureskog

5 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

Lamm

  • 600 g lammkotletter (hel rad)
  • 4 st merguezer (starka lammkorvar)

Tabouleh

  • 200 g risoni, färdig kokt
  • 2 nävar bladpersilja, grovhackad
  • 1 näve mynta, grovhackad
  • 4 st tomater, skållad, urtagna, skuren i tärningar
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st chilifrukt, finhackad
  • 1 st citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • salt

Tsatziki

  • 0,5 st gurka, skalad och urkärnad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Lamm
    Salta och peppra lammkotlettraderna.
  2. Stek eller grilla dem vackert gyllenbruna.
  3. Låt gå en stund i ugnen på 125 gradig varmluftsugn till 55-gradig innetemperatur.
  4. Låt vila medan du rör ihop övriga ingredienser.
  5. Tsatziki
    Riv gurkan och vitlöksklyftan.
  6. Strö över saltet.
  7. Rör runt och ställ åt sidan.
  8. Tabouleh>
    Lägg risonin, persiljan, myntan, tomaterna, chilifukten, vitlöken, citronen i en skål.
  9. Smaka av med salt.
  10. Lägg upp på ett fint uppläggningsfat.
  11. Tsatziki
    Pressa ur allt vatten ur gurkan.
  12. Blanda runt med matlagningsyoghurt.
  13. Klicka upp på fatet.
  14. Vid servering
    Grilla merguezen i ca 3 minuter.
  15. Tranchera lammet avslutningsvis.
  16. Lägg upp och servera genast.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept