Fylld kalvschnitzel med belugalinser

Fylld kalvschnitzel med belugalinser
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 skivor kalvschnitzel
  • 200 g fetaost
  • 1 dl ajvar
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 100 g blugalinser, kokta
  • 6 st vitlöksklyftor, hackade
  • 3 st schalottenlökar, hackade
  • 400 g körsbärskvisttomater, nedskurna
  • 1 dl olivolja
  • 2 st gula paprikor, nedskurna
  • 1 st grön zucchini, nedskuren
  • 1 st aubergine, nedskuren
  • 1 dl olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • vit balsamico

Gör så här

  1. Dela kalvschnitzlarna i två delar och banka ut dem lite lätt.
  2. Smula sönder fetaosten och blanda samman med ajvar.
  3. Fyll schnitzlarna med blandningen.
  4. Rulla ihop med blandningen inuti och stek ca 4 minuter på varje sida, i en stekpanna.
  5. Stek lök och vitlök tillsammans med körsbärskvisttomater i 1 dl olivolja.
  6. Låt det koka samman under 5 minuter.
  7. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Stek aubergine och olivolja tills att de blir gyllenbruna.
  9. Tillsätt de resterande grönsakerna och stek i några minuter.
  10. Blanda i kokta linser, smaka av med salt, peppar och vit balsamico.
  11. Servera tillsammans med kalvschnitzelrullarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept