Choucroute garni

Från Förkväll

En rätt som har sina rötter i Alcace. Surkål är bland det godaste jag vet, mums! /Johan Jureskog

17 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 burk surkål
  • 50 g ister eller smör
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 st lagerblad
  • 5 st enbär, krossade
  • 1 krm färsk timjan
  • 1 tsk kummin
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fläskbuljong
  • 400 g helt, fet bacon
  • 2 st kokta fläsklägg (spar buljong)
  • 4 st fläskorvar

Till servering

  • kokt potatis
  • persilja
  • dijonsenap

Gör så här

  1. Skölj surkålen i ett durkslag.
  2. Sautera löken i istret/smöret och ha i surkål, kryddor, vittvin och buljong.
  3. Låt puttra under lock 20 minuter.
  4. Lägg bacon, fläsklägg och korvar ovanpå surkålen och sjud ytterligare 10 minuter.
  5. Servera ur pannan med kokt potatis, persilja och dijonsenap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept