Korvspett med varm mathavresallad och chutneydressing

4

Du behöver

Korvspett

  • 4 st blötlagda grillspett av trä
  • 3 st magra chorizokorvar, ca 250 g
  • 3 st paprikor - gärna gul, grön och röd
  • 0,5 st lök
  • 0,5 st squash
  • 0,5 msk olja till pensling

Mathavresallad

  • 1,5 dl mathavre
  • 1 st liten purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 70 g babyspenat
  • 10 st svarta oliver, ca
  • 100 g körsbärstomater, halverade
  • 1 st liten förpackning kidneybönor

Dressing

  • 1 dl matyoghurt
  • 1,5 msk Mango Chutney
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär korv, paprika, squash och lök i jämnstora bitar.
  2. Trä upp på spett.
  3. Stek eller grilla över glöd.
  4. Koka mathavren enligt förpackningen.
  5. Fräs purjo, vitlök och hackade bitar av den paprika som blev över från spetten, i olja.
  6. Tillsätt spenat som får smälta ner.
  7. Vänd ner oliver, tomater, bönor och mathavre och låt allt bli varmt.
  8. Blanda matyoghurt med mango chutney, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept