Stekt torsk med curryremoulade

Stekt torsk med curryremoulade
Foto: TV4
4

Du behöver

Fisk

  • 800 g torskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl mie de pain (mixat dagsgammalt bröd)
  • 2 dl skirat smör

Curryremoulade

  • 3 st äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • Salt, efter smak
  • 5 dl rapsolja
  • 100 g pickles, hackade
  • 1 msk curry (helst stekt med lök & vitlök)
  • 0,5 dl crème fraiche
  • Peppar, efter smak

Garnityr

  • färskpotatis
  • dill
  • citron
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Curryremoulade
    Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  2. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  3. Blanda majonnäsen med pickles, curry och crème fraiche.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fisk
    Dubbelpanera fisken.
  6. Stek den sedan gyllenbrun i smöret.
  7. Salta och peppra.
  8. Vid servering
    Servera med potatis och garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept