Skaldjurswok

Från Förkväll

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries skaldjurswok.

Här hittar du Johans

Nudelsallad med räkor

.

9 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 75 g okokta äggnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika
  • 100 g ostronskivling eller annan svamp
  • 75 g sockerärter
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citrongräs, finhackat
  • 500 g kokta skaldjur, tex räkor, musslor, bläckfisk
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1,5 dl lätt kokosmjölk
  • 2 msk ostronsås

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna i lättsaltat vatten.
  2. Spola i kallt vatten och ställ åt sidan
  3. Fräs (woka) grönsakerna hastigt i oljan i het panna så att de fortfarande har spänsten kvar.
  4. Lägg ner skaldjuren mot slutet och låt fräsa med en kort stund
  5. Tillsätt ingefära, kokosmjölk och ostronsås och vänd runt så att allt blandas och blir genomvarmt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept