Falafel med fruktig bulgur och yoghurt

4

Du behöver

  • 5 dl kokta kikärter, ca 400 g
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk maizena
  • 1,5 msk rapsolja till stekning

Bulgur

  • 1,5 dl fullkornsbulgur
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 st purjolök, strimlad
  • 150 g skogschampinjoner
  • 0.5-1 röd chilifrukt strimlad
  • 0,5 msk smör/olja
  • 2 msk gojibär
  • 0,5 st mango i små tärningar
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Myntayoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk hackad mynta
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Falafel
    Mixa kikärter, lök, kryddor och maizena.
  2. Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan.
  3. Bulgur
    Koka bulgur i buljongen.
  4. Fräs purjolök, svamp och chili i matfettet.
  5. Blanda ner i den kokta bulgurn.
  6. Vänd ner gojibär och mango.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Sås
    Blanda ingredienserna till såsen och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept