Omelett med sallad av sparris, rökt lax, gräslök och citron

Från Förkväll

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries omelett med sallad.

Här hittar du Johans

Brunch de lux

.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 6 msk vatten
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk smör
  • 250 g grön sparris
  • 150 g strimlad rökt lax
  • 0,5 kruka gräslök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl riven pecorino eller parmesanost
  • 70 g mâchesallat
  • 12 st körsbärstomater i halvor
  • 1 msk pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Skär av topparna från sparrisen.
  2. Koka stjälkarna 5 minuter och topparna 4 minuter.
  3. Skär stjälkarna i cm-stora bitar och blanda med laxen och gräslöken.
  4. Vispa ihop citronsaft med olivolja, salt och peppar.
  5. Vänd försiktigt ner sparristopparna. Smaka eventuellt av med lite extra citronsaft.
  6. Vispa ihop äggen med vatten, salt och peppar.
  7. Smält smöret i en teflonpanna.
  8. När det slutar fräsa – häll i omelettsmeten. Fös in omeletten från kanterna då och då så att smeten får rinna ner i botten av pannan.
  9. Strö över osten när omeletten är halvstelnad.
  10. Fördela sparrissalladen över halva omeletten och vik den andra halvan över.
  11. Servera tillsammans med mâchesallad och tomathalvor.
  12. Strö pinjenötterna över alltihopa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept