Pumpasoppa med citronmarinerad röding, pepparotscremefraiche och dillchips

Pumpasoppa med citronmarinerad röding, pepparotscremefraiche och dillchips
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg pumpa (skalad, urkärnad & tärnad)
  • 1 l standardmjölk
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • salt
  • tabasco
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk rödingfilé (lax)
  • 0,5 st schalottenlök (finhackad)
  • 0,5 st citron (saft & zest)
  • 2 msk olivolja
  • 1 d crème fraiche
  • 2 msk riven pepparot
  • 1 näve neutrala chips
  • 1 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Koka pumpan i mjölk och buljongtärningen i ca 20 min. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och tabasco.
  2. Skär röding i tunna munstoraskivor och lägg på ett fat, strö över schallottenlöken, cesta över skalet och pressa över citronen samt stänk över olivoljan, salta.
  3. Blanda crème fraichen med pepparrot.
  4. Blanda samman chipsen med lättkrossade chips.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept