Creme Ninon

Från Förkväll

Tore Wretman-klassiker, lika bra till fest som till vardag. /Johan Jureskog

Servera gärna med lite tunna skivor Pata Negra skinka på toppen och lite krutonger.

22 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 st selleristjälk, hackad
  • 3 dl kraftig hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 3 dl fina gröna ärtor (petit pois)
  • Lite pressad citron
  • salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 skvätt torr sherry
  • 2 dl champagne

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret tills den blir gyllene.
  2. Tillsätt selleri, buljong och 2 dl av grädden.
  3. Låt sjuda i tio minuter.
  4. Häll i ärtorna och låt det få ett snabbt uppkok.
  5. Mixa sedan soppan slät.
  6. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och en skvätt torr sherry.
  7. Vispa resten av grädden lätt.
  8. Vänd ner den i soppan tillsammans med ett glas champagne precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept