Fisksoppa

Fisksoppa
Foto: TV4
Från Förkväll

Carin Da Silva fyller år och önskar sig det bästa som finns…fisksoppa. Hoppas hon gillar min.

24 november 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar , finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 st fänkål, hackade
  • 1 st morot, hackad
  • 1 st röd paprika, hackade
  • 0,5 st zucchini, hackade
  • 1,2 l vatten
  • 3 st fiskbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk hela tomater, hackade
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 600 g blandade fiskar efter tycke och plånbok (i kuber)
  • 200 g skalade räkor
  • salt, tabasco

Aioli

  • 1 st äggula
  • 1 st ägg
  • 1 st kokt potatis
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 0,5 st citron, saften
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl neutral olja
  • Salt och tabasco
  • Ev mer citronsaft.

Tillbehör

  • krutonger
  • färska örter

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och saffran i olivoljan i några minuter, tillsätt sedan fänkål, morot, paprikan och zucchini. Låt allt fräsa ännu någon minut.
  2. Tillsätt sedan vattnet, tomaterna, vinet och fiskbuljongtärningarna och timjan. låt koka försiktigt i 15 minuter, häll i grädden på slutet och smaka av med salt och tabasco.
  3. Mixa alla ingredienser förutom oljan, rinla i oljan försiktigt tills en tjock kräm, salta och tabasco.
  4. Ånga av fisken i ugn i ca 3 min. på full ånga alt. så kokas de i soppan i samma tid.
  5. Garnera med räkor, aioli, krutonger och örter, ringla lite olivolja på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept