Farmor Jureskogs matjesill med sherry, rödlök och svartpeppar

Farmor Jureskogs matjesill med sherry, rödlök och svartpeppar
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Farmor Jureskogs matjesill med sherry, rödlök och svartpeppar

10 ingredienser

Den här sillen är farmors paradrätt, den har jag ätit varje jul så länge jag minns. /Johan Jureskog

Servera med rödlök, dill, en skvätt gräddfil och naturligtvis nykokt, gärna svensk färskpotatis.

Ingredienser

portioner
  • 1 matjessill

marinad

  • 3 msk ättiksprit 12 %
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 1,25 dl torr sherry
  • 1 tsk svartpeppar, krossad

Servering

  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dill, finhackad
  • gräddfil

Gör så här

  1. Blanda marinaden.
  2. Skär ner matjessillen och blanda marinaden.
  3. Låt stå kallt minst ett dygn.
  4. Servera med rödlök, dill, en skvätt gräddfil och naturligtvis nykokt, gärna svensk färskpotatis.