Farmor Jureskogs matjesill med sherry, rödlök och svartpeppar

Farmor Jureskogs matjesill med sherry, rödlök och svartpeppar
Foto: TV4
Från Förkväll

Den här sillen är farmors paradrätt, den har jag ätit varje jul så länge jag minns. /Johan Jureskog

Servera med rödlök, dill, en skvätt gräddfil och naturligtvis nykokt, gärna svensk färskpotatis.

28 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st matjessill

Marinad

  • 3 msk ättiksprit 12%
  • 3 msk rapsolja, kallpressad
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl Tomatpure
  • 1,25 dl torr sherry
  • 1 tsk Svartpeppar, krossad

Servering

  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st dill, finhackad
  • gräddfil

Gör så här

  1. Blanda marinaden.
  2. Skär ner matjessillen och blanda marinaden.
  3. Låt stå kallt minst ett dygn.
  4. Servera med rödlök, dill, en skvätt gräddfil och naturligtvis nykokt, gärna svensk färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept