Nudelsallad med kyckling

Nudelsallad med kyckling
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 dl kesella
  • 1 st chili
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk krossade tomater, ca 370 g
  • 10 st färska cocktailtomater
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st broccoli, plockade i buketter
  • 3 st svartrötter
  • 3 st morötter
  • 1 st citron, pressad
  • 200 g okokta nudlar, krossade
  • vitkål
  • 100 g cashewnötter
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk matolja
  • 0,5 st citron, pressad
  • 1 näve persilja
  • koriander
  • soja
  • basilika

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och riv bort skinnet.
  2. Ta bort benet i låren.
  3. Skär i matskedsstora bitar.
  4. Blanda med kesella, hackad chili, riven ingefära och pressad vitlök. Låt stå i 30 minuter. Salta.
  5. Lägg ner skroven och all kycklingräns i en kastrull . Fyll upp med iskallt vatten och koka i 30 minuter.
  6. Ta en ny kastrull och häll i tomaterna (krossade och färska), lök, lite av vitlöken, morötter, svartrötter och broccolistammen, koka 10 minuter under lock.
  7. Ta bort locket och börja späd med silad kycklingbuljong.
  8. Lägg i broccolibuketterna och krossade nudlar de sista 5 minuterna.
  9. Koka och rör tills nudlarna är klara.
  10. Smaksätt med citronsaft, salt och chili.
  11. Blanda ned resten av vitlöken.
  12. Klicka ut kycklingblandningen på en plåt. Baka i ugnen på 150 grader i 15 minuter.
  13. Stek champinjonerna.
  14. Häll sojan i stekpannan och slunga runt så att det kokas in. I med cashewnötterna. Lägg åt sidan.
  15. Stek vitkålen för sig.
  16. Servera omgående genom att lägga kycklingen över nudelsallad + kål och strö över hackad persilja, koriander och basilika. Toppa med cashew- och svampblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept