Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling

Från Nyhetsmorgon

Den här salladen är så god att den har blivit en klassiker på Rolfs kök lunch som kväll. Vi kan helt enkelt inte ta bort den, många av gästerna skulle bli tokiga.

18 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk tandoori
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • 200 g fetaost
  • 2 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 8 st stora champinjoner
  • 1 st stor rödlök
  • 1 st stor gul paprika
  • 1 st lime
  • 200 g sallad, gärna 3 sorter t ex rucola, rosé, frisée, lollorosso
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl sweet chili
  • 1 dl soja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Kycklingen: Skär kycklingfilén i kuber om 3 cm, blanda sedan med tandoorin, oljorna i en bunke. Låt stå och dra ett par timmar.
  2. Salladen: Skär fetaosten i kuber, tomaterna i kvartar, gurkan utan kärnhus i halvmånar, skiva champinjonerna tunt, rödlök i båtar, paprika i stora bitar samt lime i fyra delar
  3. Dressing: Blanda samtliga ingredienser.
  4. Tillagning: Hetta upp en stekpanna och ge kyckling bitarna en snabb och jämn stekyta, häll över i en kastrull och deglasera pannan med lite vatten häll även det i kastrullen. Häll därefter även i dressingen och koka kycklingen klart i spadet. Fördela salladen, fetaosten samt limelyftorna på tallrikarna och sist precis innan det ska serveras även kycklingen och nappera med lite av spadet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept