Biffsallad med koriander, kimshee, soja och ingefära

Biffsallad med koriander, kimshee, soja och ingefära
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Biffsallad med koriander, kimshee, soja och ingefära

16 ingredienser

Har inte så mycket asiatisk mat på min repertoar, men denna är sjukt bra. /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner
  • 600 g biff av nöt
  • 2 msk matolja
  • 1 morot (stor)
  • 1 purjolök (liten)
  • 0,5 l champinjoner
  • 200 g nudlar (lagda i vatten)

Såsen

  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 chilifrukt, finstrimlad
  • 0,5 dl limefrukt, juice
  • 0,5 tsk sesamolja

Tillbehör

  • 2 limefrukter
  • 200 g kimchi
  • 0,5 dl rostat sesamfrö
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skär biffen i härliga strimlor, ca 1 cm tjocka.
  2. Stek biffen i matoljan, i en jättevarm panna i 2 min. Ta ur biffen och håll varm.
  3. Lägg i nudlar och ingredienserna till såsen i pannan, låt koka i 1 minut.
  4. Lägg i köttet och servera omgående med grönsakerna och tillbehören.
  5. Mums!